Лікарі не рекомендують жінкам в положенні вживати рибу частіше трьох разів на тиждень
Фахівці з харчування розповіли вагітним жінкам, яких сортів риби їм варто уникати.
Поради опублікували на сайті управління з безпеки продуктів і ліків США.
Медики розділили сорти риби на три категорії:
- "кращий вибір" (дві-три порції риби на тиждень);
- "хороший вибір" (одна порція риби в тиждень);
- "ні в якому разі" (риба, яка містить максимальну концентрацію ртуті).
Найбільш небезпечною рибою в меню вагітної і годуючої матері медики назвали королівську макрель, акулу, марліни, рибу-меч, помаранчевих австралійських йоржів, большеглазых тунців, амадау з Мексиканської затоки.
А найбільш корисними сортами вчені вважають лосось, тріску, оселедець, камбалу, сібас, сардину, консервований тунець, морського окуня, а також креветки, краби і устриці. Така риба багата білком, жирними кислотами омега-3, вітамінами і мікроелементами.
Нагадаємо, фахівці дали 5 рекомендацій, щоб перейти на правильне харчування.