Американський журнал присвятив статтю українському борщу
Американська письменниця поділилася рецептом ідеального борщу
Американський журнал The New Yorker присвятив українському борщу окремий матеріал.
Автором цієї статті стала Ольга Геркулес, американка українського походження.
Ольга Геркулес – автор двох кулінарних книг в Америці. А з Україною її пов'язують спогади про дитинство.
Ольга розповіла про секрети приготування національної української страви, а також розповіла безліч варіантів борщу, який готують у багатьох інших країнах.
Серед різних варіантів борщу письменниця опублікувала і рецепт "Babushka Lusia's Ukrainian Winter Borscht", що в перекладі звучить як "Український зимовий борщ бабусі Люсі".
Американка розповіла, що борщ їдять не тільки в Україні, а й у всіх країнах Східної Європи, і на всій території Росії, в тому числі на Кавказі та на островах Сахаліну.
Більшість іноземців, які люблять і готують борщ – знають про нього завдяки родичам, друзям або корінням в Україні.
Сама Ольга Геркулес – не тільки автор кулінарних книг, але і шеф-кухар.
В якийсь момент дівчина серйозно зайнялася вивченням походження борщу, його видів, варіацій у різних країнах і способів застосування. Наприклад, у Польщі, за її словами, приймають відразу три варіанти цієї страви: українська, російська (менш насичений) та святковий (яскраво-червоний, нагадує консоме з буряків). У Грузії в борщ додають гострі спеції.
"Одного разу в мою пошту прибув незвичайний лист: дослідження, проведене російським вченим з історії борщу. Я не пам'ятаю всіх деталей статті, і мій переклад був загублений у часі, але один опис залишився зі мною назавжди: борщ на початку дев'ятнадцятого століття, зроблений для російського царя, складався з трьох інгредієнтів, змішаних разом – це була телятина, гриби і сушений чорнослив, з кислими вишнями, використовуваними для кислотності замість помідорів, які ще не були поширені у російській кухні. Це звучало як самий розкішний фундамент борщу, який я могла собі уявити. З тих пір я стала автором куховарської книги, і, досліджуючи різновиди борщу, я виявила вражаючий діапазон продуктів", - розповіла автор статті.
До речі, названа найпопулярніша страва в їдальні Верховної Ради.