Меню для дитини у віці 1 року: смачні страви для дітей
Що приготувати однорічній дитині корисне на обід
Дізнайтеся, які можна приготувати прості, корисні і смачні страви для дітей у віці 1 року, щоб раціон був насиченим і різноманітним.
Ми підібрали для вас популярні поживні страви, які ви можете сміливо включати в дитяче меню 1 року. У цьому віці дитина вже може знайомитися з корисною та різноманітною дорослою їжею. А ще у неї з'являються улюблені страви.
Корисні страви для дітей в 1 рік: суфле з риби
Для приготування цього ніжного суфле можна використовувати річкову або морську рибу: щуку, форель, судак, зубатку, хек та ін. Отримуючи в раціоні харчування рибу, організм малюка використовує її для будівництва і розвитку клітин.
Склад:
- 100 г рибного філе,
- 2 ст. ложки молока,
- 1 куряче яйце,
- 1 ч. ложка борошна,
- 0,5 ч. ложки вершкового масла,
- щіпка солі.
Приготування:
- Рибу відваріть до готовності, видалите можливі кісточки і подрібніть блендером.
- Молоко закип'ятіть, всипте в нього борошно і перемішайте.
- Додати в рибний фарш молочний соус, жовток і масло.
- Збийте білок і акуратно введіть у фарш.
- Помістіть рибне суфле в силіконову форму і готуйте на пару 20 хвилин.
Фото: facebook.com/gotovlyu
Поживні страви для дітей в 1 рік: морквяно-м'ясні котлетки
Для однорічного малюка можна такі види м'яса як курка, індичка, телятина. Включіть в дитяче меню 1 року вітамінні котлетки з м'ясом і морквою.
Склад:
- 150 г м'ясного фаршу,
- 1 куряче яйце,
- 0,5 моркви,
- 0,5 ч. ложки вершкового масла,
- щіпка солі.
Приготування:
- Відваріть до готовності моркву потріть на крупній тертці.
- Змішайте м'ясний фарш, яйце, моркву і масло. Трохи посоліть.
- Сформуйте невеликі котлетки.
- Готуйте котлетки на пару приблизно 30 хвилин.
Фото: instagram.com/kris_sport_pp
Вітамінні страви для дітей у 1 рік: гарбузова каша з рисом
За рахунок природної солодощі гарбуза така каша не потребує цукру і обов'язково сподобається дитині. Гарбуз вводите в дитяче меню з 1 року поступово і стежте за реакцією організму малюка на цей оранжевий овоч, щоб не було алергії.
Склад:
- 100 г гарбуза,
- 1 ст. ложка рису,
- 10 г вершкового масла,
- щіпка солі.
Приготування:
- Гарбуз порізати невеликими шматочками і відваріть в воді 10-15 хвилин.
- Влийте молоко і доведіть до кипіння, стежте, щоб молоко не втекло.
- Потім всипте рис, помішуючи, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і залиште нудитися під кришкою 20-30 хвилин. Стежте, щоб каша не пригоріла.
- В кінці додайте вершкове масло.
Фото: instagram.com/pp_valenti
Отримуючи різноманітні, збалансовані, корисні і поживні страви, ваша дитина буде рости здоровою, бадьорою і життєрадісною, а це головне для дбайливих батьків.
Приємного апетиту та міцного здоров'я вашому малюку!