Багатьом знайома проблема з бананами, коли купив начебто свіжі або навіть зелені фрукти, але вони все одно швидко чорніють і стають м'якими.
Однак є кілька дієвих і простих лайфхаків, які допоможуть зберегти банани якомога довше. Вся справа в тому, як їх правильно зберігати, пише ProstoWay.
Справа в тому, що багато фруктів і овочів виділяють етилен - це шкідливий газ, який сприяє швидкому розкладанню сусідніх продуктів. А банани особливо чутливі до етилену. Тому краще тримати їх окремо від інших продуктів.
Також можна придбати спеціальну вішалку для бананів - її нескладно знайти в мережі. Якщо зберігати банани на ній в підвішеному стані, вони довше залишаться жовтими і свіжими.
Можна зберігати банани в холодильнику - низька температура уповільнює процес хімічного дозрівання. Правда, там їх шкірка теж досить швидко стане коричневою, проте всередині вони збережуть приємний смак і пружну текстуру.
Якщо вам потрібно зберегти свіжість вже очищених бананів - збризкайте їх соком лимона або лайма. Відомо, що цитрусові уповільнюють процеси окислення, саме тому банани збережуть свій смак і текстуру довше.
Навіть використовуючи всі перераховані вище поради, ви не зможете зберегти банани свіжими і без чорноти довше тижня. Якщо ж вам потрібен більш тривалий термін, краще їх заморозити. У морозильнику термін придатності бананів збільшиться до місяця. Це особливо актуально, якщо фрукт потрібен вам для випічки і десертів, смузі або домашнього морозива.
Раніше ми писали, як вмить зрозуміти, що борошно зіпсувалося, і чи можна його використовувати.
Також ми повідомляли, що перевірити свіжість яєць можна прямо в магазині.