На думку експертів, продукти, які традиційно вважають корисними, можуть сильно нашкодити організму
Вчені не сидять на місці, і на цей раз на порталі "Здоров'я та Краса цілодобово" опублікували дані кількох незалежних досліджень, в яких описується, наскільки шкідливими можуть бути навіть так звані здорові продукти. Зокрема мова піде про червоне вино, рис, мед і навіть вівсянці.
Червоне вино, як стверджує Олена Миловидова, лікар-імунолог, містить у собі не тільки антиоксидантні компоненти поліфенолів, які благотворно впливають на роботу серцево-судинної системи, але і діоксид сірки. А вдихання парів, що містять отруйний сірчаний газ небезпечно для легень – він провокує напади бронхіальної астми.
А ось співробітники Гарвардської школи громадського здоров'я виявили, що білий рис так само не нешкідливий. Регулярне вживання цього продукту істотно підвищує шанси захворіти на цукровий діабет 2-го ступеня.
Додали ложку дьогтю в бочку меду. Справа в тому, що мед сам по собі володіє високим глікемічним індексом, iз-за чого він дуже шкідливий для зубів. За словами стоматолога Віктора Єлісєєва, здатність меду псувати зубну емаль перевершує навіть цукор.
Не пройшли стороною і вівсянку. Як вдалося з'ясувати, у вівсяній крупі міститься фитиновая кислота, яка гальмує засвоєння кальцію в кишечнику. Особливо небезпечно регулярне вживання цього продукту жінкам старше 45 років, так як в цьому віці різко зростає ризик остеопорозу.
До речі, Lite нещодавно публікував 10 способів обдурити почуття голоду.
До цього ми розповідали, які поради дав дієтолог, щоб не набрати вагу взимку.
Раніше ми повідомляли, що експерти рассказали, ніж "заїдати" стрес корисно.
Відео: РБК-Україна