В Україні різко подорожчало м'ясо: названа причина
Ціни на м'ясо підвищилися дуже істотно в порівнянні з минулим роком
В уряді заявляють, що одна з причин подорожчання м'яса – африканська чума. Саме це захворювання вбиває свиней.
Борис Кушнірук, голова експертно-аналітичної ради українського аналітичного центру також підтвердив, що подорожчання м'яса пов'язане з африканською чумою свиней, яка охопила великі території, передає "Сегодня".
Через хвороби потрібно вирізати все поголів'я тварин в тих зонах, де захворювання було зафіксовано.
"У нас виникла проблема, хоча вона була і раніше, що збільшується територія охоплення африканської чуми. На жаль, це дуже неприємна штука, яка передбачає знищення всього поголів'я в заражених зонах. У зв'язку з цим у нас суттєво почали зростати ціни на м'ясо", – розповів Кушнірук.
Ціни на м'ясо підвищилися дуже істотно в порівнянні з минулим роком.Так, якщо в січні 2017 р. яловичина коштувала 88,08 грн, то на кінець листопада її ціна становила 113,15 грн. Ціна на свинину піднялася в 72,39 грн до 98,45 грн. А кілограм курятини замість 42,02 грн обійдеться в 53,16 грн. Також, за даними Держстату, істотно подорожчало сало: з 40 до 68,23 грн.
Читайте також жителі Донецька розповіли, скільки витратять на Новий рік.
До речі, американський журнал The New Yorker присвятив українському борщу окремий матеріал. Автором цієї статті стала Ольга Геркулес, американка українського походження.