Великий піст 2019: Супрун внесла корективи в традиційне меню
Супрун розповіла, як потрібно постувати
Уляна Супрун стверджує, що багато українців в період Великого посту строго обмежують свій раціон. Хоча це далеко не завжди корисно та прийнятно для організму. Про це в. о. міністра охорони здоров'я повідомила на своїй сторінці в Facebook.
За словами Супрун, чим менше м'яса буде на столах - тим краще. Оскільки саме воно збільшує ризик деяких видів раку, а також викликає гіпертензію та порушення обміну жирів. А ось овочів, навпаки, повинно бути побільше.
Також в раціоні важлива наявність бобових, їх експерт називає "мультивітамінними таблетками". Оскільки в них є вітаміни групи В, необхідні для утворення нейромедіаторів, а також калій, фосфор, залізо, цинк та марганець. Крім того, це незамінне джерело повноцінного білка.
Однак, крім перерахованих вище плюсів, є й мінуси. Великий піст передбачає майже повну відмову від олій та жирів у складі тваринних продуктів, що може викликати авітаміноз та погіршення імунну систему. Також українцям не радять повністю відмовлятися від риби.
Крім того, Супрун рекомендує їсти яйця і перераховує ряд продуктів, які допоможуть заповнити недолік вітамінів. "Якщо ви дотримуєтеся посту, то регулярно їжте соєві продукти, гарбузове та соняшникове насіння, кукурудзу та шпинат", - пише в. о. міністра охорони здоров'я.
Нагадаємо, що Супрун розповіла, чому шкідливо недосипати і як боротися з безсонням.
Раніше повідомлялося про те, що Супрун розповіла, як розпізнати небезпечну хворобу.