Хімік Гліб Репіч, який нещодавно перевірив магазинний фарш на наявність сальмонели, зараз дослідив, чи є шкідливі мікроби у салатах з Новуса. Результатами дослідження він поділився зі своїми підписниками.
Про це пише РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на публікацію Репіча в Instagram.
"Я знаю, що салати з Новуса мають попит і цей супермаркет вважається мажорним". Тож я взяв для аналізу чотири салати: олів'є, оселедець під шубою, гостру закуску з плавленими сирками і салат оригінальний з копченою куркою", - розповідає Репіч.
Усі зразки салатів хімік віддав у біолабораторію, щоб визначити, чи є у стравах шкідливі мікроби.
"Результати отримано, і у мене для вас невтішні новини. У трьох із чотирьох салатів - у гострій закусці, олів'є та шубі - виявлено бактерії групи кишкової палички. У гострій закусці знайшли Ranhella Aquatilis, в оселедці під шубою - Serra Liquefacins та Raoultella Terrigena, в олів'є - Raoultella Ornithinolytica та Serratia Liquefatiens. І тільки у салаті оригінальному бактерій кишкової палички не виявлено", - говорить дослідник.
При цьому він додає, що в загальному мікробному числу олів'є перевищує норму мікробів в 100 разів, а оселедець під шубою - в 1000 разів.
"Це означає, що продукти використані для цих салатів, далеко не першої свіжості", - пояснює Репіч.
На експеримент Репіча відреагувало багато українців, які залишили коментарі під його постом.
Що пишуть українці:
Читайте також про те, скільки мікробів "живе" у салатах з Ашану.
Раніше ми писали про те, скільки мікробів у молочних продуктах з базару.