Баранина, запечена в горіховій скоринці: авторський рецепт від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео)
Фото: pixabay.com/RitaE
Оригінальним рецептом поділилася переможниця шостого сезону популярного українського шоу МастерШеф Асмік Гаспарян
Баранина, запечена в горіховій скоринці, - страва, смак якої розкривається поступово. Ненав'язливі нотки прянощів, горіховий присмак і свіжа зелень у поєднанні із соковитим м'ясом створюють неймовірну кулінарну композицію.
Для приготування запеченої в горіховій скоринці баранини вам знадобляться наступні інгредієнти:
- Бараняча лопатка (без кісток) 900 г
- Натуральний йогурт 750 мл
- Волоські горіхи (смажені) 160 г
- Арахіс (смажений) 100 г
- Мигдаль (смажений) 40 г
- Кешью (смажений) 40 г
- Лимон 2 шт.
- Цибуля 2 шт.
- Перець чилі 1 шт.
- Масло 120 мл
- Імбир (корінь) 5 см
- М'ята 5 гілочок
- Кінза 5 гілочок
- Часник 5 зубчиків
- Сіль 7 г
- Цукор 8 г
- Гвоздика 3 шт.
- Кориця 1 паличка
- Кардамон 2 шт.
- Чорний перець горошком 5 шт.
- Вода 20 мл
Покроковий рецепт приготування баранини, запеченої в горіховій скоринці:
Рецепт приготування баранини, запеченої в горіховій скоринці (відео: youtube.com/Все буде смачно)
- Приготуйте маринад: обсмажте на олії подрібнену цибулю і пропущений через прес часник. Додайте слайсы перцю чилі, тертий корінь імбиру, горошини чорного перцю, паличку кориці, бутони гвоздики і зерна кардамону. Перемішайте, готуйте 3 хв.
- Натуральний йогурт з'єднайте з лимонним соком, додайте сіль і смажену суміш. Перемішайте, один стакан маринаду відкладіть.
- Зріжте з баранячої лопатки зайвий жир і сполучну тканину, покладіть м'ясо в миску з маринадом, накрийте плівкою і залиште маринуватися в холодильнику на 4-6 години. Потім просушіть м'ясо, викладіть на пергамент і накрийте фольгою. Запікайте 1,5 години в духовці, розігрітій до 190⁰С.
- Підготуйте горіхову суміш: подрібніть в дрібну крихту обсмажені волоські горіхи, арахіс, мигдаль і кешью. Додайте горіхову крихту залишився маринад, і перемішайте. Викладіть суміш на запечене м'ясо. Не накриваючи, відправте м'ясо в духовку ще на 30 хв. Після приготування накрийте м'ясо фольгою і дайте постояти 10 хв.
- Приготуйте соус: в листочки м'яти і кінзи додайте холодну воду, олію, часник, лимонний сік, цукор і сіль. Перебити до однорідності.
Також цікаво: Азербайджанський суп Бозбаш з фруктами: рецепт від переможниці шоу МастерШеф 6 (відео).
Їстівні квіти (відео: STYLER)
Місця для пікніків у Києві на травневі свята (відео: STYLER)