ua en ru

Оригінальний пісний рецепт: соєві стейки з прянощами

Оригінальний пісний рецепт: соєві стейки з прянощами Фото: Пісний рецепт від шеф-кухаря (pixabay.com)

Шеф-кухар Володимир Євлах поділився рецептом оригінальної пісної страви

З 19 лютого по 7 квітня триває Великий піст. Цей період передбачає харчування рослинними продуктами без м'яса, яєць, молока і молочних продуктів.

Що і як готувати, аби раціон був різноманітним, ми поцікавились у столичних шеф-кухарів, які готують пісну їжу круглий рік – для веганів та вегетаріанців.

На прохання Styler шеф-кухар Володимир Євлах поділився рецептом оригінальної пісної страви – соєвих стейків.

Соєві стейки від Володимира Євлаха, шеф-кухаря веганського стрітфуд-кафе

Оригінальний пісний рецепт: соєві стейки з прянощамиФото: Соєві стейки від Володимира Євлаха, шеф-кухаря веганського стрітфуд-кафе (прес-служба)

Інгредієнти для бульйону:

Вода – 1 літр

Соєвий соус – 100 грамів

1 зубчик часнику

5-8 горошин духмяного перцю

3-4 чорного гострого перцю

Як готувати?

У воду вичавлюємо сік з 1/4 лимона та додаємо його шкірку, змішуємо у воді усі інгредієнти. У цьому бульйоні варимо до готовності стейки (зазвичай їх можна купити в супермаркеті). Варимо 5-10 хвилин. Даємо їм охолонути у бульйоні.

Готуємо маринад:

Півцибулини (нарізати дрібними шматочками)

2 середні томати натерти (можна замінити на томатну пасту або томатний сік, якщо немає свіжих томатів)

1/5 зубчика часнику (натерта)

Соєвий соус – 50 грамів (2-3 столові ложки )

Соус BBQ – 30 грамів (можна замінити копченою паприкою 1/3 ч.л.)

Змішати всі інгредієнти, за бажанням - додати сіль та перець.

Охолоджені стейки добре віджимаємо від бульйону та перекладаємо у маринад, так щоб він, як губка, почав вбирати в себе маринад. Залишаємо щонайменше на 2 години. Потім можна смажити на пательні або запікати у духовці. Зі стейків можна робити бургери, сендвічі, вег-шаурму чи подавати разом із гарніром.

Що приготувати на вечерю: оригінальні рецепти від відомого шеф-кухаря.

Сніданок із хурми та мандаринів: Асмік Гаспарян поділилася оригінальним рецептом.