Шеф-кухар Володимир Євлах поділився рецептом оригінальної пісної страви
З 19 лютого по 7 квітня триває Великий піст. Цей період передбачає харчування рослинними продуктами без м'яса, яєць, молока і молочних продуктів.
Що і як готувати, аби раціон був різноманітним, ми поцікавились у столичних шеф-кухарів, які готують пісну їжу круглий рік – для веганів та вегетаріанців.
На прохання Styler шеф-кухар Володимир Євлах поділився рецептом оригінальної пісної страви – соєвих стейків.
Інгредієнти для бульйону:
Вода – 1 літр
Соєвий соус – 100 грамів
1 зубчик часнику
5-8 горошин духмяного перцю
3-4 чорного гострого перцю
Як готувати?
У воду вичавлюємо сік з 1/4 лимона та додаємо його шкірку, змішуємо у воді усі інгредієнти. У цьому бульйоні варимо до готовності стейки (зазвичай їх можна купити в супермаркеті). Варимо 5-10 хвилин. Даємо їм охолонути у бульйоні.
Готуємо маринад:
Півцибулини (нарізати дрібними шматочками)
2 середні томати натерти (можна замінити на томатну пасту або томатний сік, якщо немає свіжих томатів)
1/5 зубчика часнику (натерта)
Соєвий соус – 50 грамів (2-3 столові ложки )
Соус BBQ – 30 грамів (можна замінити копченою паприкою 1/3 ч.л.)
Змішати всі інгредієнти, за бажанням - додати сіль та перець.
Охолоджені стейки добре віджимаємо від бульйону та перекладаємо у маринад, так щоб він, як губка, почав вбирати в себе маринад. Залишаємо щонайменше на 2 години. Потім можна смажити на пательні або запікати у духовці. Зі стейків можна робити бургери, сендвічі, вег-шаурму чи подавати разом із гарніром.
Що приготувати на вечерю: оригінальні рецепти від відомого шеф-кухаря.
Сніданок із хурми та мандаринів: Асмік Гаспарян поділилася оригінальним рецептом.