Восени дієтологи радять налягати на яловичину, яблука, горіхи і курячі яйця
Дієтологи радять відкоригувати меню з настанням осені, коли багато хто починає відчувати занепад сил і млявість. Про це повідомляє 4mama.com.ua.
В рекомендований перелік продуктів вони радять включити банани, що містять відразу два види вуглеводів – швидкі і повільні. Активні речовини у складі бананів уповільнюють процес травлення, зберігаючи стабільні показники рівня цукру в крові.
До продуктів, що надають енергію і силу, відносять і яловичину. Все тому, що даний вид м'яса містить біоактивної залізо, яке позитивно впливає на здатність крові акумулювати кисень. Крім цього, до складу яловичини входять відомі речовини-енергетики, креатин, цинк і вітаміни групи В.
Вживання волоських горіхів не тільки додає сил, але і уповільнює процес засвоєння вуглеводів. Цей продукт рекомендують вживати окремо, а також як добавку до салатів і каш.
Не радять дієтологи забувати про сезонний фрукт осені – яблука, які не тільки насичують організм цінними вітамінами і мінералами, але й впливають на роботу клітин. Вчені стверджують, що вживання яблук, наприклад, перед тренуванням, допоможе впоратися з втомою.
Список корисних осінніх продуктів-енергетиків завершують яйця, у яких міститься лейцин, що відповідає за вироблення енергії в організмі.
А тим часом в Італії вирішили карати батьків, які схилятимуть власних дітей до вегерианству.