Різдвяний піст 2017 починається 28 листопада. Що можна по днях - в матеріалі Styler
Різдвяний піст 2017 триватиме з 28 листопада до вечора 6 січня. Про те, як потрібно правильно харчуватися по днях тим, хто поститься , а також прості рецепти смачних страв на Різдвяний піст, - у нас на Styler.
Щоб період говіння пішов на користь душі і тілу необхідно дотримуватися календаря харчування Різдвяного посту. Незважаючи на те, що в раціоні до самого Різдва повинні бути відсутніми м'ясні та молочні страви, меню на кожен день можна зробити досить різноманітним.
Досить знати, які продукти і в який день можна вживати в їжу. Каші, овочі (сирі, варені, тушковані), гриби, сухофрукти, пісна випічка, мед, насіння і горіхи, рослинні масла, а в деякі дні, риба і морепродукти - дозволені продукти, які зроблять харчування в Різдвяний піст і смачним, і повноцінним. Існує величезне різноманіття рецептів без м'яса, молока і яєць, серед яких пісні борщі та супи, рагу, паштети з бобових, овочеві котлети, пісні пироги, цукерки із сухофруктів і т.д.
Відео: Рецепт пісного паштету (YouTube/Перевірені рецепти)
Календар поста перед Різдвом містить три періоди різної суворості.
Період з 28 листопада по 19 грудня:
Відео: Рецепт пісних котлет з капусти (YouTube / Ольга Матвій)
Період з 20 грудня до 2 січня:
Відео: Рецепт пісного борщу з квасолею і грабами для харчування по вівторках, четвергах і у вихідні дні (YouTube / Nataliya Mashika)
Період з 2-го по 6-е січня 2018:
Незважаючи на новорічні свята, даний період Різдвяного посту є найбільш суворим. В останні дні перед Святвечором забороняється вживання морепродуктів.
Розговлятися після Різдвяного посту слід почати зі святкової куті з пшениці та додаванням меду і сухофруктів.