Рецепти легких і ситних салатів з оригінальною подачею, які стануть прикрасою новорічного столу
Хочете здивувати рідних і друзів смачними та оригінальними новорічними салатами? Напередодні свят Styler зібрав кращі рецепти салатів на Новий рік з фото, а також ідеї, як можна урізноманітнити звичні "Олів'є" та "Оселедець під шубою". Цікаві ідеї святкових закусок і прикрас в нашому матеріалі.
Символом 2017 року за східним календарем є Вогняний півень, тому в меню святкового столу суворе табу на куряче м'ясо. Для приготування новорічних страв рекомендують використовувати морепродукти, телятину, індичатину, морепродукти, овочі і крупи.
Салат "Строкатий півник"
Цей ситний салатик з пікантною заправкою готується з копченої горбуші і яскравих овочів.
Необхідні продукти:
М'якоть гарбуза нарізати на кубики, перець - соломкою, помідори розділити на половинки, а цибулю нарізати пір'ям. Овочі викласти на застелене пергаментом деко, накрити фольгою і запекти в протягом 30 хв. в духовці при температурі 180 градусів.
Приготувати заправку - по 3 ст.л. рослинного і оливкового масла з'єднати з медом і білим сухим вином (по 1 ст.л.). Запечені овочі остудити і викласти в салатник, полити заправкою, а зверху викласти філе горбуші гарячого копчення, акуратно розібране на шматочки. Для прикраси салату можна використовувати подрібнені горішки.
Салат "Вогняний півень"
Рибний салат готується легко і швидко. Блюдо в формі символу Нового року - золотого півника, стане головною прикрасою святкового столу.
Для його приготування знадобиться:
Фото: Покроковий фоторецепт салату "Вогняний півень" (ladychef.ru)
Салат в формі півкільця викладається шарами: розім'ята виделкою риба + майонез; терта на тертці картопля + майонез; дрібно нарізана цибулю + чорний перець + майонез; терті білки + майонез; терта морква + майонез; останній шар - подрібнені жовтки. Далі приступаємо до прикраси. З морквини вирізається гребінець, з солодкого перцю дзьоб, крила і хвіст, для очей півника можна використати горошинку запашного перцю. Петрушка викладається внизу тарілки.
Салат "Півник в сирному кошику"
Досить бюджетний варіант закуски в новорічного столу відрізняється дуже ефектною подачею.
Необхідні продукти:
Твердий сир натерти на тертці і на сухій сковороді посмажити з нього заготовки для кошиків - для цього слід викласти невелику кількість сиру, надати масі округлу форму і почекати поки він розплавиться. Злегка остиглий коржик перенести на поставлену догори дном чарку і сформувати з нього гарні волани, після чого дати кошику повністю охолонути.
Салат в сирні лукошки викладати шарами - обсмажені гриби, нарізана соломкою шинка, подрібнений огірок (помідор), майонез. Зверху на нього викласти нарізаний красивими пластинами болгарський перець і зелень.
Надати частуванням святкового вигляду допоможе оригінальна подача салатів у формі ялинок або ж новорічних прикрас.
Салат "Ялинка"
Склад інгредієнтів для даного салату наступний:
Для прикрас:
М'ясо відварити, додавши у воду лавровий лист, і остудити. Очистити і відварити овочі. Цибулю нарізати кубиками, обсмажити на олії до золотистого кольору після чого додати дрібно нарізані печериці, сіль перець за смаком. Смажити на повільному вогні до готовності, дати охолонути.
Салат викладається у формі ялинки шарами: нарізане кубиками м'ясо + перець + майонез, картопля + майонез; печериці з цибулею + майонез; морква + майонез; терті яйця. Поверх останнього шару в якості прикраси викладаються гілочки кропу, з кукурудзи і граната робиться "гірлянда". Салату необхідно дати настоятися в холодильнику протягом кількох годин.
Салат "Ялинкові кулі"
Смачна закуска у вигляді ялинкових іграшок поєднує ніжний смак індички з пікантністю часнику і волоських горіхів.
Необхідні продукти:
Фото: "Ялинкові кулі" до новорічного застілля (vkusno.co)
М'ясо відварити і дрібно нарізати, натерти сир на крупній тертці, подрібнити часник і горіхи. Змішати м'ясо, сир, часник і майонез. З отриманої маси сформувати кульки, обсипати їх горіховою крихтою. З половинок оливок і гілочок зелені зробити "кріплення" іграшок і встановити кульки на тарілці.
Рибний "Олів'є" з скумбрією
Нестандартний рецепт легендарного новорічного салату, крім основних інгредієнтів, включає рибу гарячого копчення, червону ікру і перепелині яйця.
Необхідно відварити 4 картоплини, 2 середні моркви, 4 курячих і 3 перепелиних яйця. Овочі і курячі яйця подрібнити кубиками, перепелині яйця розрізати навпіл. 2 скумбрії розібрати і нарізати кубиками. Також дрібно нарізати 4 солоних огірка, злити розсіл з банки консервованого горошку. Змішати картоплю, моркву, рибу, огірки, курячі яйця, горошок з майонезом (200 гр.). Салат подавати порційно, прикрасивши зверху половинками перепелиних яєць, на які покласти червону ікру.
Новорічні свічки з "Оселедця під шубою"
"Оселедець під шубою" у вигляді суфле на скибочках житнього хліба - новий варіант відомого всім салату.
Фото: Оселедець під шубою по-новому (edimdoma.ru)
Складові:
Буряк відварити, нарізати кубиками і подрібнити у блендері з майонезом, додати коріандр і лимонний сік. Попередньо замочити желатин у воді, підігріти і влити в бурякову масу, після чого знову збити її блендером. З шматочків житнього хліба вирізати заготовки кулінарним кільцем. На кожну заготовку покласти гіркою нарізану кубиками рибу. Надіти на круглі скибочки кільце, заповнити буряковим суфле і відправити в холодильник на годину для застигання.
"Господар" нового року любить різні крупи і овочі, тому страви для святкового столу повинні містити ці продукти. Наступні салати повністю відповідають цьому правилу.
Салат з кус-куса з креветками по-сицилійськi
Складові:
Приготувати кус-кус, заливши його окропом до повного вбирання рідини.
Огірки, попередньо зварені креветки, сир нарізати кубиками, оливки і редіс- кільцями, подрібнити петрушку.
Приготувати заправку, для цього оливкове масло, лимонний сік, сіль, і мелений перець добре збити виделкою або вінчиком.
Змішати кускус з овочами, креветками, фетою або бринзою і додати заправку. Добре перемішати і поставити в холодильник на одну годину.
Святковий салат з горошком і язиком
Салат з яловичим язиком підійде в якості ситної закуски до новорічного святкового столу.
Склад продуктів:
Лук обсмажити з печерицями на рослинному маслі. Язик відварити і нарізати соломкою, яйця нарізати кубиками, огірки - соломкою. Змішати всі інгредієнти з майонезом і петрушкою і викласти в салатник перед подачею.