Переможниця шостого сезону популярного кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян поділилася досить простим рецептом смачної турецької страви, яке також називається піца Піде.
Піде складається з хлібного коржа у формі човника, на який укладаються: м'ясний фарш – зазвичай баранина, помідор і/або томатний соус, перець болгарський, цибуля, часник, зелень, перець чорний. Іноді додається сир.
Турецьке блюдо Піде (фото: instagram.com/kendicapinda.gurme)
Для приготування Піде від Асмік Гаспарян вам знадобляться наступні інгредієнти:
- Бараняча лопатка - 250г
- Борошно - 640г
- Яйця - 2 шт.
- Помідор - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Дріжджі сухі - 11г
- Сметана (15%) - 60 мл
- Масло - 80 мл
- Цукор - 25 г
- Часник - 1зубчик
- Сушений чебрець - 3г
- Сіль - 15 г
- Чорний мелений перець - 3г
- Вода - 145 мл
Покроковий рецепт приготування турецької піци Піде:
Покроковий рецепт приготування турецької піци Піде (відео: youtube/Все буде смачно)
- Приготуйте безопарне дріжджове тісто: змішайте дріжджі, борошно, сіль і цукор. Окремо змішайте яйця, сметану, масло і теплу воду.
- Суху суміш з'єднайте з рідкою, замісіть пружне тісто і залиште його в теплому місці на 30 хв.
- Приготуйте начинку: зріжте з баранячої лопатки зайвий жир і сполучну тканину, пропустіть м'ясо і цибулю через м'ясорубку з дрібною решіткою, додайте сіль, чорний мелений перець, сушений чебрець, часник і дрібно нарізаний помідор бланшований.
- Перемішайте і відбийте фарш руками, щоб надати йому щільності. Залиште настоятися 20 хв. при кімнатній температурі.
- Розділіть тісто на 3 частини і розкачайте кожну в овал. Викладіть овали на пергамент, розподіліть по них начинку. Загорніть краї тіста на начинку і защипайте з двох сторін, формуючи човники.
- Змастіть тісто і начинку сумішшю сметани і води. Поставте "човники" в розігріту до 180⁰С духовку на 15 хв.
До речі, раніше Асмік Гаспарян поділилася рецептом оригінального блюда - перепілки з золотим яйцем.
Топ-10 цікавих фактів про їжу (відео: STYLER.rbc.ua)
Де за кордоном відпочити на травневі свята (відео: STYLER.rbc.ua)