Вбиває ракові клітини: вчені назвали алкоголь рятує від онкології
Корисна речовина, знайдена в цьому напої, знищить ракові клітини, що розвиваються. Також вона є в деяких ягідах
Одне з останніх досліджень вчених з Ракового центру Університету Колорадо показало, що вживання червоного вина запобігає розвитку ракових клітин в організмі, що істотно знижує шанси на онкологічні захворювання. Про це повідомляється на порталі "facenews".
Справа в тому, що червоне вино, як і шкірка винограду, містить в собі особливу речовину – фітоалексин "ресвератрол". Таксамо ця речовина зустрічається і в журавлині, малині або арахісі, однак ці продукти менш корисні для профілактики від онкологічних захворювань.
Роберт Склафани, один з провідних фахівців даного дослідження, розповів, що фітоалексин відмінно працює в парі з алкоголем, який попередньо пошкоджує ракові клітини. "Ресвератрол вибирає найбільш пошкоджені клітини – ті, що з найбільшою ймовірністю викликають рак, - а потім вбиває їх. Таким чином, він зменшує ступінь можливості захворіти на рак", – пояснив учений.
До речі, вчені вже не в перший раз радують любителів спиртних напоїв. Раніше вони повідомили, що повна відмова від алкоголю підвищує ризик розвитку старечого недоумства.
А тим, хто стежить за здоров'ям, потрібно так само спостерігати за тим, що вживати в їжу. До речі, раніше ми писали про те, які сезонні овочі і фрукти краще всього купувати у серпні, а ще дієтолог написала, який з овочів можна їсти скільки завгодно.
Рекомендуємо до перегляду: