Український кулінар Євген Клопотенко поділився незвичайним рецептом полуничного варення
Кухар розповів про секрети ідеального варення
Кулінарний експерт і переможець 5 сезону телепередачі "Майстер шеф" поділився оригінальним рецептом полуничного варення на своєму сайті.
"Простим варенням вже нікого не здивуєш, тому доводиться винаходити щось нове. Один з найбільш логічних, в плані смаку, компаньйонів полуниці – базилік, який ідеально підкреслює смак ягід. Додамо ще трохи ванілі і отримаємо ідеальне варення", - написано на інтернет-сторінці.
Ілюстративне фото (pixabay.com/RitaE)
Для того, щоб приготувати цю смакоту, вам знадобиться:
- 1 кг полуниці
- 500 г цукру
- 20 г базиліка
- 20 г ванільного цукру.
Полуницю слід добре промити і очистити від хвостиків. Потім перекласти в каструлю, засипати цукром і дати їй постояти 20-30 хвилин, щоб ягоди пустили сік. Після, поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи ложкою. Після закипання потрібно варити варення 5-10 хвилин. Слідом додайте чисті листя червоного або зеленого базиліка, ванільний цукор і варіть ще 5 хвилин. Наостанок розкладіть по стерильним банкам і закрийте кришками.
Нагадаємо, з'явилися перші відгуки пасажирів після того, як вони спробували анонсовані обіди в залізничних потягах.
Рекомендуємо до перегляду:
Відео: 5 корисних властивостей черешні