Жителі різних регіонів країни назвали обов'язкові інгредієнти класичного українського борщу
Поки український борщ рекламують в The Washington Post, жителі різних регіонів нашої країни назвали обов'язкові складові головної страви країни.
Так, українці розповіли, на якому бульйоні червоний борщ повинен варитися, а також про те, які овочі він повинен містити.
Як пише Research & Branding Group, під час соціологічного опитування дві третини громадян (66%) сказали, що класичний український борщ вариться на свинячому бульйоні. Далі з великим відривом слідують бульйон на птиці - курячий, качиний, гусячий - (17%) і бульйон на яловичині (10%).
За результатами опитування виділяється і шість обов'язкових овочевих складових борщового набору, які назвали більше половини опитаних. Це: картопля (90%), буряк (88%), капуста свіжа (79%) або квашена (10%), цибуля (70%), морква (63%) і помідори або томатне пюре (52%). Крім того, третина опитаних (34%) обов'язковим інгредієнтом українського борщу вважає квасолю.
Обов'язкові інгредієнти класичного українського борщу
Додамо, що в кожному регіоні є свій класичний рецепт. Наприклад, в західних областях часто варять борщ без капусти. У деяких регіонах готують його на квашених буряках або буряковому квасі. У Чернігівській області - з кабачками, у Полтавській - з галушками.
Раніше відома тенісистка, перша ракетка України Еліна Світоліна зізналася, що дуже любить український борщ.
Нагадаємо, що червоний борщ - головне національне блюдо країни на думку 88% українців. Ще дві третини країни вважає, що на першому місці повинні були опинитися вареники. Трійку кулінарних символів країни замикає сало.
Відео: РБК-Україна