Рецепт смачної веганської страви урізноманітнить пісне меню
З 19 лютого до 7 квітня триває Великий піст. Цей період передбачає харчування рослинними продуктами без м'яса, яєць, молока і молочних продуктів.
Що і як готувати, аби раціон був різноманітним, ми поцікавились у столичних шеф-кухарів, які готують пісну їжу круглий рік – для веганів та вегетаріанців.
Інгредієнти (на 2 порції):
Арахіс – 40 грамів
Кунжут – 40 грамів
Соєвий соус – на око
Оливкова олія – 12 грамів
Кіноа відварений – 62 грамів
Імбирні цукати – 26 грамів
Томат – 200 грамів
Огірок – 110 грамів
Журавлина (сушена) – 35 грамів
Мікрогрін (паростки гороху) – 40 грамів
Льон – 4 грами
Сіль – 1 грам
Суміш 5 перців – 1 грам
Як готувати?
Для початку готуємо арахісово-кунжутну заправку. Заливаємо кунжут гарячою кип'яченою водою і даємо йому розмокнути протягом 15-20 хвилин. Воду не виливаємо, а використовуємо її як соус. Охолоджуємо оливкову олію. До кунжуту висипаємо смажений чищений арахіс, додаємо соєвий соус, оливкову олію і перебиваємо все це в блендері.
Тепер готуємо власне салат. Варимо білий кіноа до готовності. Мікрогрін використовуємо тільки гороховий. Замочуємо імбирні цукати в окропі. Нарізаємо журавлину (навпіл), а томат і огірок кубиком.
Далі змішуємо всі інгредієнти (кіноа, томат, огірок, журавлину, цукати, льон, мікрогрін), солимо і перчимо, заправляємо оливковою олією. На дно тарілки викладаємо арахісово-кунжутну заправку, на неї – салат.
Що приготувати на вечерю: оригінальні рецепти від відомого шеф-кухаря.
Сніданок із хурми та мандаринів: Асмік Гаспарян поділилася оригінальним рецептом.