Дієтолог розповіла, який овоч можна їсти в необмежених кількостях
Експерт поділилася корисними властивостями сезонного овочу
Український дієтолог Світлана Фус опублікувала новий пост на своїй сторінці в Instagram, де розповіла про корисні властивості кабачка.
"Кабачки – найкраща їжа, яка перешкоджає затримці рідини в організмі. При цьому, калорійність кабачка наближена до нуля", - пояснила експерт.
Ілюстративне фото (pixabay.com/Couleur)
Вона сказала, що цей овоч можна їсти в необмежених кількостях протягом усього сезону.
Також Світлана розповіла про те, що м'якоть кабачка легко засвоюється організмом, не викликаючи подразнення шлунка і кишечника, і що в ньому міститься вітамін С, який бере участь у виробленні колагену, що робить нашу шкіру пружною.
До того ж, в кабачку присутній бета-каротин, корисний для шкіри, волосся і зору, а також важливі для організму мікроелементи: калій, кальцій, залізо, магній, які необхідні нашим серці, мозку, м'язам і печінці.
Також Світлана додала, що харчові волокна кабачків добре абсорбують токсичні речовини, надлишок холестерину і води, виводять їх з організму. "Вони активізують процеси травлення, покращують моторну і секреторну функції шлунка і кишечника", - розповіла дієтолог.
Нагадаємо, відомий український дієтолог розкрила один із секретів схуднення.
Рекомендуємо до перегляду:
Відео: 5 корисних властивостей черешні