Дієтологи назвали переваги і користь бурого рису
Дієтологи розповіли, які властивості має бурий рис
Бурий рис запобігає розвитку ракових клітин і сприяє швидкому обміну речовин. Усього в природі існує понад 20 видів рису, понад 150 його різновидів і близько 8000 агросортов. Проте серед усього розмаїття, дієтологи виділяють саме бурий рис. Він відрізняється від білого рису не тільки кольором, але і кількістю поживних речовин. Це пов'язано з процесом обробки: коричневий рис втрачає лише трохи верхнього шару, що дозволяє зберегти калій, кальцій, білки, клітковину та інші поживні компоненти.
Запобігає рак
Бурий рис вважається дієвим лікарським засобом проти пухлинних захворювань. Він багатий нерозчинними волокнами, завдяки чому організм захищений від розвитку ракових клітин.
Знижує ризик розвитку діабету
Дослідження також показують, що люди, які їдять хоча б дві порції бурого рису в тиждень, не хворіють на діабет. Любителі білого рису, навпаки, більш схильні до ризику захворювання, так як в ньому міститься високий глікемічний індекс.
Підходить людям з високим тиском
Оскільки натрій негативно впливає на організм гіпертоніків, їм доводиться утримуватися від багатьох продуктів. Однак, коричневий рис містить незначну кількість натрію, тому його сміливо можна включати в раціон.
Крім цього, коричневий рис сприятливо впливає на метаболізм і рівень холестерину, а також має сечогінні властивості.
Нагадаємо, що Супрун розповіла, як стати вегетаріанцем.
До цього ми розповідали, що дієтолог Світлана Фус поділилася порадами щодо харчування для вагітних.
Раніше ми повідомляли, які продукти не можна виключати зі свого раціону.
10 цікавих фактів про їжу