Для того щоб організм був здоровим, необхідно збагатити свій раціон сезонними овочами та фруктами
Осінній сезон багатий на корисні овочі і фрукти. Для того, щоб допомогти боротися організму боротися з застудами і просто зміцнити імунітет фахівці рекомендують вживати цей список продуктів. Про це повідомляє Ліза.
Гарбуз
Вона містить велику кількість вітамінів і мікроелементів: пектин, вітаміни, мінерали, вітаміни Т і К, С, В1, В2, В5, Е, РР. Вона також багата бета-каротином, який сприяє зміцненню імунітету та посилює опір організму вірусам.
Болгарський перець
Вчені з'ясували, що за вмістом вітаміну С болгарський перець поступається лише шипшині. Солодкий перець містить бета-каротин та фітохімічні речовини – все це разом робить цей осінній овоч ефективним імуномодулятором.
Моркву
Завдяки високому вмісту бета-каротину морква підвищує опірність організму вірусам, допомагає при анемії і загальної слабкості, сприяє нейтралізації токсинів, які є результатом життєдіяльності мікробів.
Гранат
До складу граната входять багато корисні речовини і вітаміни: танін, цукор, клітковина, калій, натрій, кальцій, марганец, залізо, магній. Завдяки вітаміну С цей фрукт добре зміцнює імунітет. А сік граната має протизапальну і тонізуючу дію.
Буряк
В буряках багато заліза, а також оптимальне співвідношення кальцію і натрію. Цей овоч сприяє очищенню печінки, нирок і крові, зміцнює стінки капілярів. Обов'язково включайте цей овоч у свій раціон восени.
Яблука
В них міститься велика кількість заліза, яке відповідає за кровотворення. А вітамін С підвищує опірність організму до простудних захворювань. Пектин відмінно очищає організм від токсинів. Тому яблуко – один з найкорисніших фруктів осені.
Груші
Цей фрукт багатий пектином, який сприяє очищенню організму. Крім того, у грушах міститься фруктоза, що володіє антистресовим ефектом. Для осіннього раціону цей фрукт просто незамінний!
Капуста
Вона багата вітаміном С, який відповідає за імунітет. Але головне те, що він зберігається в ній місяцями і не руйнується при зберіганні. Залишається вітамін С і в квашеній капусті. Тому капусту можна вживати восени в будь-якому вигляді.
Журавлина
Унікальність журавлини в тому, що вона містить рідкісний вітамін PP, який відповідає за засвоюваність вітаміну C нашим організмом. Крім того, журавлина багата іншими мінеральними речовинами і природними антиоксидантами, які захищають нас від простудних захворювань.
Хурма
Вона багата каротином, містить такий потрібний восени вітамін С, вітамін РР, поліпшує кровообіг, мікроелементи калій, магній, а також залізо та йод. Вживання хурми в період вірусних і простудних захворювань зміцнює імунітет і знижує ризик інфекції.
Нагадаємо, фахівці розповіли, як схуднути восени.