Включіть в свій раціон фрукти, овочі і каші
З настанням весни необхідно якісно і збалансовано харчуватися, щоб дати організму необхідну кількість вітамінів. Кілька совето, які допоможуть впоратися з весеннним авітамінозом пропонує "Ліза".
Жирна морська риба
В цей непростий для організму період потрібно включати в раціон продукти, що містять Омега-3 жирні кислоти і вітамін D. Саме ці елементи сприяють зміцненню кісткової тканини і зубів. Так що сьомга, сардина або норвезька оселедець повинні бути частими гостями на вашому столі весною.
Цитрусові
Забезпечити організм аскорбіновою кислотою і підтримати її правильний баланс допоможуть цитрусові. Цей елемент потрібен для зміцнення судин і поліпшення стану шкіри. Крім того, вживання апельсинів, мандаринів, грейпфрутів і лимонів ефективно зміцнює імунітет і захищає організм від застуди.
Овочі
Ні в якому разі не виключайте з весняного раціону буряк, моркву і всі види капусти. Ці овочі є гарним джерелом харчових волокон, які допомагають виводити з організму токсини і продукти життєдіяльності. Крім того, в овочах містяться потрібні організму вітаміни, мінерали та антиоксиданти.
Кисломолочні продукти
Кефір, йогурт, кисле молоко містять достатню кількість жирів, білків, вуглеводів, вітамінів і мікроелементів. Крім цього, в кисломолочних продуктах міститься вітамін А, який здатний захистити нас від простудних захворювань.
Крупи і бобові
Гречка, вівсянка і перловка завдяки вмісту в них магнію і вітамінів групи В, здатні підтримувати нервову систему, оберігаючи її від стресів і депресій. Корисні ці продукти і для наших волосся, нігтів і шкіри, так як в них міститься потрібний цим органам кремній.
До речі, фахівці розповіли, як підвищити працездатність навесні.