Дієтологи розповіли, в яких продуктах шукати антиоксиданти навесні
Найбільше антиоксидантів міститься в ягодах, сухофруктах і горіхах
Дієтологи розповіли з яких продуктів брати антиоксиданти у весняний період. Про це повідомляє Cosmo.
Отже, серед ягід, цінними джерелами цих речовин також є журавлина і чорна смородина. Ягоди журавлини містять дуже велику кількість антиоксидантів, які захищають клітини організму від пошкоджень, що наносяться нестабільними молекулами. У смородині міститься в два рази більше калію, ніж в бананах, в чотири рази більше вітаміну С, ніж в апельсинах і в два рази більше антиоксидантів, ніж у чорниці.
Кофеїн - сильний антиоксидант, що знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і деяких видів раку.
Гвоздика - один з кращих природних антиоксидантів серед усього розмаїття прянощів.
Чорнослив і курага, здатні запобігати серйозні захворювання, завдяки антиоксидантним з'єднанням.
У волоських горіхах міститься в 2 рази більше антиоксидантів, ніж в будь-яких інших. До того ж, тут вони володіють більш високою активністю.
Крім того, антиоксиданти, що містяться в червоному вині, зеленому чаї і фруктах, істотно зменшують руйнівний вплив вірусу грипу на легені.
Нагадаємо, що болгарський генетик назвав продукти сповільнюють старіння.