Дієтологи розповіли, від якої їжі залежить здоров'я суглобів
Експерти радять зміцнювати суглоби яблуками та морепродуктами
Експерти розповіли, що їсти, щоб суглоби були здоровими. Вони рекомендують виключити з раціону "підсилювачі" смаку.
Майонез, кетчуп, оцет (крім натурального), на думку фахівців, шкодить молодості та гнучкості суглобів. Вони рекомендують вживати більше свіжих овочів, фруктів і продуктів, які містять колаген.
Про це повідомляє "24 канал".
Дієтологи склали топ-5 продуктів для підтримки суглобів здоровими.
1. Риба та водорості
Вони багаті речовинами, які корисні нашим суглобам. Корисно включати в свій раціон заливну рибу, холодець і бульйони, зварені з кісток і хрящів.
2. Яблука
Їх вживають для профілактики артриту та хвороб хребта.
3. Морепродукти
Для хрящової тканини вважаються корисними сірка та селен. Тому потрібно їсти морську капусту, часник, тріску, мідії та кокоси, тому що вони багаті селеном. Також селеном і сіркою багаті аґрус, слива, цибуля, яблука, капуста та яйця.
4. Цитрусові
Вітамін С зберігає суглоби від руйнування. Експерти підкреслили, що найбільше вітаміну С у шипшині. Трохи менше цього вітаміну в цитрусових і чорній смородині. Також експерти радять пити грейпфрутовий сік, щоб вивести солі з суглобів.
5. Молочні продукти
Відомо, що кальцій є джерелом насичення для суглобів. Тому фахівці рекомендують вживати в першій половині дня молочні продукти.
До речі, названі корисні властивості журавлини.