Менше солі: дієтологи назвали добову норму мінералу, яку не можна перевищувати
Звичайна харчова сіль здатна спровокувати слабоумство і проблеми з серцем
Фахівці з Університету Флориди (США) стверджують, що надлишок солі в організмі веде до плачевних і незворотних наслідків. Адже, як виявилося, це речовина здатне пошкоджувати артерії і судини, за рахунок чого збільшується артеріальний тиск і створюється додаткове навантаження на серце. Про це повідомляє "Ортодокс".
У статті, опублікованій в одному з американських наукових видань, автори дослідження заявили, що під впливом солі стінки судин мозку стоншуються, це призводить до слабоумства, неуважності і склерозу. При цьому мінерал затримує рідину в організмі, це позначається на роботі нирок, провокуючи сечокам'яну хворобу. Зловживання сіллю категорично неприпустимо для людей, страждаючих ожирінням, захворюваннями сечостатевої системи та хворобами серця.
Науково встановлена добова норма солі для дорослої людини становить 15 грамів. При цьому в уживаних нами продуктах вже міститься приблизно 10 грамів добавки, що означає, що досолювати їжу можна в обсязі, що не перевищує половину чайної ложки (5 грамів).
Нагадаємо, раніше дієтологи назвали сіль продуктом, від якого хочеться ще більше.