ua en ru

"Ми собі добровільно підписуємо вирок": дієтолог розповіла, що є причиною атеросклерозу

"Ми собі добровільно підписуємо вирок": дієтолог розповіла, що є причиною атеросклерозу Ілюстративне фото (pixabay)

Оксана Скиталінська розповіла, як уникнути атеросклерозу

Одна з кращих дієтологів країни Оксана Скиталінська розповіла своїм пыдписникам у Facebook, які продукти мають бути в щоденному раціоні для того, щоб уникнути атеросклерозу, а які, навпаки, розвивають хворобу.

"Уявіть собі, що якісь терористи запустили якусь страшну біологічну зброю, яка безжально поширюється світом і загрожує життю приблизно 500 000 людей щороку. Така зброя дуже часто знаходиться на полицях продуктових магазинів, на кухні, за столом. І для перемоги не потрібно особливої вакцини. Достатньо лише виделки та ложки",- пише Скиталінська.

За словами дієтолога, атеросклероз вражає кожного, у кого в раціоні є батон, білий хліб, випічка, солодкі напої, смажені страви, магазинні ковбаси, сосиски та інше.

Атеросклероз практично ніяк не дає про себе знати, хіба іноді може боліти голова, або підвищуватися тиск. Щоб уникнути подальшого розвитку хвороби Скиталінська пропонує вивчити список продуктів, які необхідно тримати у себе в холодильнику.

По-перше, організму необхідна розчинна клітковина, яку можна знайти в бобових. Багато не потрібно - досить вживати регулярно по одній столовій ложці.

По-друге, зелень, яка є найбагатшим джерелом фолатів - різновидів вітаміну В9. Саме фолат в поєднанні з іншими вітамінами групи В: В6 і В12 забезпечують захист від інсульту та інфаркту, тому що знижують рівень токсичних амінокислот.

Крім цього, дієтолог радить завжди в раціоні мати овочі, фрукти і горіхи, бо вони вмають протизапальні властивості.

Нагадаємо, Оксана Скиталінська розповіла, скільки фруктів треба вживати кожен день.

До цього ми розповідали про переваги і користь бурого рису.

Раніше ми повідомляли, що відомий дієтолог назвала продукти, які не можна виключати з раціону.

Кабачки: незвичайні факти