Як їсти і не товстіти: дієтолог розкрив рецепт стрункої фігури
Експерт повідомив, що головне не відчувати почуття провини до переїдання
Головне при правильному харчуванні не відчувати почуття провини і тривожності, що веде до переїдання. При цьому, можна навіть їсти піцу і шоколад.
Про це розповів психолог і телеведучий Михайло Лабковський, передає “Обозреватель”.
"Надмірна вага і бажання жерти шоколад кілограмами – це ознака неврозу. Я не кажу про тих, у кого гормональні порушення. Але якщо людина здорова, він спокійно може дозволити собі нормальний 18 % сир зі сметаною та цукром", - поділився Лабковський.
З точки зору Лабковского, в будь-якому виборі, починаючи з того, що з'їсти на сніданок, і закінчуючи глобальними питаннями "ким працювати", "з ким жити", - не варто керуватися раціональними міркуваннями. Наприклад, ми часто переконуємо себе: "знежирений сир – це несмачно, зате корисно; робота мені не подобається, але вона приносить гроші". Психолог же радить керуватися лише однією мотивацією, абсолютно нераціональною: "мені так подобається, я так люблю".
"найшкідливіше - почуття провини. Невротик довго стоїть перед тортиком, намагається стриматися, потім ламається, з'їдає великий шматок, його починає мучити совість, і йому тут же хочеться себе втішити новим шматком", - додав експерт.
Раніше дієтологи розвінчали міф про сумісність жирної їжі з алкоголем.