Вчені довели, що дієтичні продукти викликають ожиріння
Досліди проводились на гризунах
Дієтологи з Університету Джорджії (США) повідомили, що продукти з низьким вмістом жирів часто призводять до збільшення у вазі, тому що у них може бути досить багато цукру, про який виробники не говорять.
Більшість так званих дієтичних продуктів з низьким вмістом жиру або його повною відсутністю мають підвищену кількість цукру і маскуються під химерними назвами, створюючи враження, що вони корисні. Однак такі продукти можуть пошкодити печінку і привести до ожиріння, кажуть вчені.
"Багато "знежирених" дієтичних продуктів містять в собі багато цукру і маскуються під здорову їжу, використовуючи яскраві упаковки і красиві назви. Насправді вони так само сильно шкодять печінці, як і жирна їжа, і в не меншій мірі сприяють розвитку ожиріння", — заявив Кшиштоф Чаю з університету Джорджії в Атенсе (США).
Так, в ході дослідів на щурах, які отримували продукти з низьким вмістом жирів і високим вмістом цукру, жир в організмі зростав більш ніж в два рази вище, ніж у інших гризунів, передає Vlad Time.
Нагадаємо, що вчені розповіли, що допомагає зберегти пам'ять у літньому віці.