У продуктах харчування, які вживають українці, ліків більше, ніж в аптеці
Українці вживають продукти, в яких містяться шкідливі здоров'ю антибіотики. Як повідомляє ТСН, препарати використовуються для швидкого росту худоби, тому вони міститися в курятині, яйцях, свинині та яловичині. Також антибіотики додають в молоко, щоб продовжити термін зберігання.
Вживання препаратів в такій кількості призвело до того, що звичайні інфекції важко піддаються лікуванню, і медикаменти провокують ряд нових і складних хвороб.
Близько 40% українців упевнені, що антибіотики лікують грип або застуду. Але це омана, оскільки антибіотики взагалі не діють на віруси, а тільки на бактеріальні компоненти. Якщо препарат використовувати в профілактичних цілях, це може призвести до ускладнень, оскільки бактерії мутують і стають нечутливими до антибіотиків.
"Нам дуже складно стає лікувати інфекції, вони стають нечутливими до антибіотиків, і нам доводиться використовувати альтернативні антибіотики. У нас звужуються можливості лікування", – зізнаються лікарі.
Раніше медики назвали найбільш корисний продукт в сезон застуд.