"3 тисячі вареників і борщ": український ресторан став культовим у Нью-Йорку
Спочатку ресторан був магазином
Український ресторан Veselka відкрився в Нью-Йорку 63 роки тому. За цей час заклад встиг стати культовим. Щодня тут готують три тисячі вареників і варять 20 тис. літрів борщу на рік.
Власник ресторану - Том Берчард. Його перша дружина була дочкою засновника закладу відомого в Нью-Йорку українського патріота Володимира Дармохвала.
"Його не дуже радував той факт, що я одружуся на його дочці. Він мріяв, що вона вийде заміж за українського хлопця, але мені здається, я почав завойовувати його увагу досить швидко. Він побачив, що мені можна довіряти", - зізнався Тому Берчард.
Спочатку Veselka була магазином, де можна було купити солодощі, сигарети, лотерейні квитки, а також пригоститися деякими українськими стравами. За словами Тома, з тих пір рецепти поданих страв майже не змінилися. Зараз за автентичність страв відповідає шеф-кухар Дмитро Марценюк.
Фото: Вареники в ресторані (twitter.com/veselkanyc)
"У нас дуже популярні вареники з яловичими реберцями. Це була моя ініціатива, мій рецепт ", - розповідає шеф-кухар.
Щодня на кухні ресторану ліплять три тисячі вареників.
"Як вдома по Скайпу розповідаєш своїм, що стільки - вони дивуються. Як можна стільки наліпити", - розповідає Олеся зі Львова, яка відповідальна за левову частку налепленных вареників.
У ресторані завжди багато людей, а на вихідних, щоб поїсти, доведеться постояти в черзі.
Як раніше повідомлялося, американський журнал присвятив статтю українського борщу.