Капуста по 50 гривень, курка по 100: як змінилися ціни на продукти в Україні
Капуста подорожчала на більш ніж 88% від початкової вартості
Ціни на продукти в Україні з початку 2019 року до 22 лютого істотно змінилися. Найбільше гаманець українців страждає від подорожчання капусти, пшеничного хліба і картоплі. Але є і свої плюси – значно подешевшало свинне і куряче м'ясо. Про це свідчать дані "Інфляційного барометра" за 22 лютого.
З початку року в Україні подешевшали свинина і курятина, яловичина – виросла в ціні. Свинина подешевшала на 5 грн – до 98,95 грн/кг, яловичина – на 13 грн – до 98,92 грн/кг, яловичина зросла в ціні на 8,6 грн – до 136,2 грн/кг. Інші продукти харчування з переліку соціальних суттєво зросли в ціні.
Ціни на продукти в Україні січень-лютий 2019 (скріншот)
Капуста подорожчала на 23 грн – до 49,2 грн/кг, що становить 88,81% від початкової ціни, хліб пшеничний – на 4,5 грн – 18,31% від вартості, до 31,9 грн/кг, ковбаси – на 9,6 грн, до 182,4/кг. Незначно, але знизилася ціна на борошно на 0,3 грн – до 13,7 грн/кг, а також на яйця – на 0,9 грн – до 31,4 грн/десяток, масло – на 0,5 грн – до 35,7 грн/кг.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українців чекає нове підвищення цін на ліки.
Крім того, експерти розповіли, коли чекати на обіцяне підвищення пенсій в Україні.