ua en ru

Селфи і пластична хірургія: священики розповіли про нові гріхи в суспільстві

Селфи і пластична хірургія: священики розповіли про нові гріхи в суспільстві Фото УНІАН

Також духовенство отримало інструкції, як трактувати гріх корупції

В українських церквах розповіли про нові гріхи і пороки сучасного суспільства. Про це передають "Вести".

Повідомляється, що днями священикам УГКЦ видали інструкції, як трактувати гріх корупції в таємниці сповіді.

Як каже глава УГКЦ Святослав (Шевчук), корупція — це ворог номер один в Україні і кожен духівник повинен питати кожного кається, не завинив людина в корупції

"То це сповідається єпископ чи священик, чи сповідається мирянин, сповідник повинен запитати — чи є гріхи корупції у цій особистості. Хто згрішив — повинен каятися. І повинен гріх виправити", — пояснив предстоятель УГКЦ.

Представники християнських конфесій кажуть, що корупція — гріх страшний і старовинний, а корупціонерів і хабарників дня сьогоднішнього називають іудами, але у хабарництві каються одиниці.

"Корупція — це форма користолюбства, то саме грошолюбство. Це стан, коли людина хоче отримувати винагороду не за результати вмінь та старанності, а користуючись ситуацією, становищем, посадою. Юда Іскаріот зрадив Христа, бажаючи отримати винагороду. Тому корупція — один з найбільш основоположних гріхів", - сказав проректор Київської духовної академії архімандрит Сильвестр (УПЦ).

Церковники також вважають гріхом штучне запліднення та сурогатне материнство.

За словами священиків, раніше відсутність у пари дітей сприймалося як випробування, його смиренно.

У той же час широко поширена в світі думка про те, що дитина, зачата штучним шляхом або омріяний сурогатною матір'ю, позбавлений ангела-хранителя, священики заперечують.

Також повідомляється, що зміни своєї зовнішності за допомогою хірургів церквою не засуджуються, але важлива мотивація, яка штовхає людину на операцію.

На думку духовенства, це допустимо лише в тому випадку, якщо каліцтво або увечие стало результатом хвороби, аварії. В іншому випадку прагнення до вдосконалення називають гріховним.

"Володіючи стандартної зовнішністю, чоловік раптом вирішив стати більш привабливим. Якщо він зробив це з необхідності отримати козир, який не дано йому ні Богом, ні природою, просто щоб побудувати успішну кар'єру, когось спокусити або задовольнити інші ниці бажання, тоді це погана штучність і вона є гріховною", — говорить архімандрит Сильвестр.

Крім усього іншого, гріхом духівники називають і куріння, насамперед тому, що згубна звичка завдає шкоди здоров'ю.

Щодо селфи і соцмереж, священики вважають, що саме користування соцмережами не є гріховним, якщо тільки використовувати їх на благо.

"Селфи — це сучасна форма марнославства, вона настільки ж гріховна, як і ідолопоклонство. Адже якщо людина це робить для того, щоб звабити, викликати захоплення і милування собою, він провокує людей бачити в ньому кумира. Такі діяння гріховні. Люди повинні пам'ятати, що ідолопоклонник не може наслідувати Царство Небесне", - вважають священики.

Нагадаємо, що у Криму окупанти перетворили церкву УПЦ КП в щось дивне.