ua en ru

Вітамінна бомба за копійки: рецепт паштету, що тане в роті, від нутриціолога

Вітамінна бомба за копійки: рецепт паштету, що тане в роті, від нутриціолога Ніжний паштет (Колаж РБК-Україна)

Паштет - універсальна їжа. Його можна готувати з чого завгодно, важливо лише правильно підібрати поєднання інгредієнтів.

Нутриціолог Анна Нікольська на сторінці в Instagram запропонувала приготувати паштет, який підкорить вас своєю простотою, кремовою текстурою і м'яким смаком!

За ніжною консистенцією ховається справжня нутритивна бомба! В одній порції - 22 грами білка, 25 г жирів і 50 г вуглеводів. Додайте до нього великий боул з овочів - зелень, свіжі плоди або термооброблені хрестоцвіті, і ваш імунітет віддячить вам!

Вітамінна бомба за копійки: рецепт паштету, що тане в роті, від нутриціолога

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Сочевичний паштет з горіхами

Інгредієнт:

  • 250 мл (по мірній склянці) помаранчевої / жовтої сочевиці
  • 500-600 мл води
  • 2 середні морквини
  • 80 г волоських горіхів
  • 20 г (2 ст. л.) оливкової олії
  • 1 ч. л. солі
  • щіпка меленого перцю
  • 1/2 ч. л. порошку часнику (необов'язково)

Спосіб приготування:

1. Промиваємо акуратно сочевицю (експерт радить міняти воду 3 рази), заливаємо холодною чистою водою.

2. Доводимо до кипіння, знімаємо піночку і варимо на малому вогні до готовності, регулярно помішувати.

3. Натираємо моркву на великій тертці, пасеруємо на сковороді (можна відварити, остудити та очистити моркву, але це займе більше часу).

4. Подрібнюємо горіхи в кавомолці або рубаємо ножем.

5. Всі інгредієнти відправляємо в блендер.