Борщ, улюблена і традиційна страва українців, особливо в пошані взимку. Він відмінно зігріває, а інгредієнти допоможуть зберегти імунітет і наситять організм взимку вітамінами та корисними речовинами.
Приготувати заправку для такого борщу можна про запас і самостійно. Потрібно лише ретельно підібрати овочі, яких в розпал літа дуже багато.
Рецепт заправки для борщу на зиму в банку, розповіли в ProstoWay.
Цей рецепт розрахований на 12 баночок об'ємом в 0,5 літра. Якщо ви хочете запастися такими заправками на всю зиму - збільшуйте кількість інгредієнтів.
Всі овочі помийте, очистіть від шкірки. Лук наріжте півкільцями або кубиками - як вам більше подобається. Буряк і моркву натріть на крупній тертці.
Болгарський перець наріжте тонкою соломкою або пластинками. Помідори розділіть на чотири частини або наріжте тонкими кружечками.
Всі овочі викладаємо в каструлю шарами. Спочатку цибулю, потім буряк і моркву, потім помідори та болгарський перець. Зверху насипаємо сіль, цукор, оцет і рослинну олію.
Ставимо каструлю на невеликий вогонь і чекаємо, поки овочі пустять сік. Потім перемішуємо і варимо близько пів години (25-30 хвилин) на середньому вогні.
Готову гарячу заправку розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо. Зберігати банки можна в темному і прохолодному місці.
До речі, раніше ми поділилися з вами неймовірно смачними рецептами закруток за рецептами італійських кухарів.
А ще ми розповідали про те, який нюанс потрібно знати при заморожуванні на зиму овочів.