Крутіше, ніж будь-який торт: готуємо найсмачніший вишневий чизкейк
Чизкейк - простий і ніжний десерт, який готується на основі вершкового сиру. Часто в нього додають фрукти, желе, роблять підкладку з тіста, наприклад, пісочного. Такі ласощі легко приготувати без випічки, і вони точно припадуть вам до смаку.
Рецептом поділилась кулінарний блогер Anny Cooking на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти
Щоб приготувати неймовірно смачний вишневий чизкейк, вам знадобляться:
- 250 г печива
- 125 г масла
- 20 г желатину + 100 мл води
- 100 г шоколаду
- 600 г сиру
- 250 мл вершків від 15%
- 4-5 ст.л цукрової пудри
- 1 ст.л какао
- 2 ст. л олії
Вишневий шар:
- 300 г вишень
- 100 мл води
- 100 г цукру
- 20 г крохмалю
Як готувати
Спочатку застеліть форму пергаментом, стінки змажте олією. Після цього подрібніть печиво в крихту, змішайте з маслом. Викладіть печиво в деко, сформуйте корж. Покладіть форму з печивом в холодильник поки буде готуватися сирно-шоколадна начинка.
Щоб приготувати сирно-шоколадну начинку, спочатку залийте желатин холодною водою, залиште для набухання. Після цього розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовці.
Сир, вершки, цукрову пудру, ваніль (орієнтуйтеся на власний смак, куштуйте сирну масу, спершу додайте 2-3 ст.л, потім можна ще додати) - збийте блендером, щоб вийшов крем.
Желатин розігріваємо в мікрохвильовці чи на водяній бані, після цього додайте до сирної маси розтоплений желатин, какао, по бажанню ще цукрову пудру.
Змішайте, викладіть зверху на корж, розрівняйте та охолоджуйте 4-5 годин чи цілу ніч в холодильнику.
Для вишневої начинки з‘єднайте всі необхідні інгредієнти, поставте на вогонь та готуйте до загустіння. Після цього викладіть отриману начинку зверху на корж.
Раніше ми розповідали, як легко та просто приготувати яблучний штрудель.
Також ми пояснювали, як приготувати фантастично смачні сінабони, від яких рідні будуть в захваті.