Ароматне варення з груш: робимо заготовки на зиму
Варення з груш, яке передає прекрасний аромат і прянощі літа
Сезон груш уже відкрито, тому так хочеться приготувати щось незвичайне з цього фрукта.
Рецепт буде унікальний, якщо додати туди спеції. Саме спеції додадуть незвичайний смак і приємний аромат. Але їх можна замінити мускатним горіхом або кардамоном.
Сироп з цього варення чудово поєднується з глінтвейном. У ньому є поєднання усіх прянощів і пахощів.
Інгредієнти для варення з груші:
– груші твердих сортів – 2 кг;
– гвоздика – 2-3 шт;
– кориця мелена – 1 / 3 ч. л
– тертий корінь імбиру – 1 см;
– стручок ванілі або ванілін;
– цедра одного апельсина;
– вода.
Як приготувати варення з груші:
1. Залийте спеції крутим окропом і дайте настоятися протягом 30 хвилин. З настою і цукру зваріть сироп.
2. Очистіть від серцевини і наріжте груші дрібною соломкою. Якщо у фруктів товста шкірка, очистіть їх і від неї.
3. У киплячий пряний сироп додайте грушу. Акуратно перемішайте варення, щоб не пошкодити скибочки. Варіть фрукти на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.
4. Стерилізуйте банки і заливайте в них варення.
Фото: pixabay.com
Раніше Styler розповідав про продукти, які категорично не рекомендується мити.
Також читайте поради відомого блогера з харчування про те, як приготувати напої для спекотного літа.
Скільки вітамінів організм здатний зберегти на майбутнє - дізнаєтеся по посиланню.
Рекомендуємо до перегляду:
Відео: Несподівані факти про персики