Млинці на Масляну: рецепти з фото

STYLERЇжа    20.02.2017 - 17:30
Млинці на Масляну: рецепти з фото
Фото: Головна страва на Масляну - млинці (yakulinar.net)

Млинці на Масляну є головною стравою. Про найпростіші і смачні рецепти читайте в матеріалі Styler

Млинці на Масляну готують протягом усього тижня. Вони можуть бути солодкими і солоними, з фруктовими, сирними, рибними і м'ясними начинками. Тому кожен день Сирного тижня можна балувати себе і своїх близьких різними варіантами млинчиків. Традиційні та оригінальні рецепти смачні святкових частувань зібрав Styler.

Масляна в цьому році відзначається в кінці зими (з 20-го по 26 лютого). Протягом усіх 7 днів прийнято пекти смачні і ароматні млинці і пригощати ними гостей. Щоб урізноманітнити святковий стіл, ми пропонуємо рецепти млинців на Масляну, з якими ви зможете щодня радувати своїх близьких новими варіаціями і смаками улюбленої всіма страви.

Млинці на Масляну: рецепт традиційного частування

Неймовірно популярним у всьому світі є рецепт млинців від французької кулінарної школи Le Cordon Bleu. Однак багатьом смак цієї страви нагадує ароматні бабусині млинці з дитинства.

Для приготування вам знадобиться: 100 г борошна, 0,5 ч.л. солі, 3 цілих яйця, 1 білок, 175 мл молока, 75 мл води, 20 г цукру, 30 г вершкового масла.

altaltaltaltaltaltaltaltaltalt
 

Фото: Покроковий рецепт приготування млинців (mag.relax.ua)

Відокремити жовтки і розтерти їх з сіллю. Змішати молоко і воду, після чого влити суміш до жовтків і поступово вводити борошно. Збиті з цукром білки додаються в кінці. Необхідно змішати всі інгредієнти і поставити тісто в холод на 1-2 години або на ніч. Смажити на вершковому маслі. Задоволення від такого ніжного смаку гарантовано!

Як приготувати млинці на Масляну смачно і незвично

Рецепти млинців до Масляної 2017 на дріжджах або з розпушувачем дозволять вам зробити святкову страву не тільки ситною, але і красивою. Рум'яні, ароматні і пишні млинці в дірочку підійдуть для солодких начинок, а також їх можна намазувати медом або маслом.

Ажурные блинчики готовятся на дрожжах

Фото: Ажурні млинці готуються на дріжджах (womanjournal.org)

Для приготування дріжджових млинців необхідно змішати 60г цукру, 1 ч.л. солі і 3 яйця. 7г. сухих дріжджів з'єднати з 300г борошна і додати в яєчно-цукрову суміш, туди ж влити 70 мл соняшникової олії, 300 мл молока і 200 мл води. Отримане тісто поставити на годину в тепло. Коли воно підніметься в 2 рази, потрібно ще раз вимісити його, щоб вибити повітря і дати підійти ще раз.

Ажурні млинці на Масляну, фото яких вражають красою, в приготуванні не вимагають особливих умінь. Головний секрет - використання спеціального апллікатора для малювання візерунків. Це може бути пластикова пляшка, баночка або інша ємність. Рецепт включає наступні компоненти:

  • молоко - 200 мл;
  • борошно - 100 гр;
  • яйця - 2 штуки;
  • сіль - 0.5 ч.л .;
  • цукор - 2 ст.л .;
  • рафінована рослинна олія (в тісто) - 2 ст.л.

Змішати всі інгредієнти, влити олію, намалювати бажану форму млинця і випікати на прогрітій сковороді.

 

Млинці з начинкою

Млинці з начинкою зазвичай загортають "конвертиком". Готують їх за традиційним рецептом на молоці, а всередину кладуть різні наповнювачі. Це може бути солодка сирна начинка, фрукти, м'ясо, риба, гриби або будь-яка інша улюблена начинка. Однак для такої страви є і більш оригінальний варіант подачі - роли з млинців. Для цього спочатку знадобиться спекти тонкі млинці. Складові:

  • Яйце - 1 шт.
  • Молоко - 125 мл
  • Борошно пшеничне - 80 г
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Олія - 1 ст. ложка
  • Окріп - 125 мл
altaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt
 

Фото: Роли-млинці з начинкою (russianfood.com)

Збити яйце з цукром і сіллю. Постійно перемішуючи влити окріп і молоко, потім поступово додавати борошно. Коли маса стане однорідною, додати 1 ст.л. рослинного масла. Пекти млинці на добре розігрітій сковороді.

Для начинки необхідно використовувати такі продукти:

  • Яйця відварні - 3 шт.
  • Крабові палички - 100 г
  • Майонез - 2 столові ложки
  • Часник - 2 зубчики

Натерти відварені яйця на тертку, додати до них подрібнений часник і майонез. Крабові палички нарізати на тонкі смужки і приступити до складання страви. На одну сторону млинця викласти яєчну начинку, потім на цей шар покласти кілька крабових смужок і згорнути рулетик. Після чого млинцевий рулет розрізати у вигляді ролів.

 

Сподіваємося, що наші рецепти млинців до Масляної вам знадобляться. Ажурні, золотисті "сонечка" стануть прикрасою святкового меню. Смачного!

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся