Млинці на Масляну є головною стравою. Про найпростіші і смачні рецепти читайте в матеріалі Styler
Млинці на Масляну готують протягом усього тижня. Вони можуть бути солодкими і солоними, з фруктовими, сирними, рибними і м'ясними начинками. Тому кожен день Сирного тижня можна балувати себе і своїх близьких різними варіантами млинчиків. Традиційні та оригінальні рецепти смачні святкових частувань зібрав Styler.
Масляна в цьому році відзначається в кінці зими (з 20-го по 26 лютого). Протягом усіх 7 днів прийнято пекти смачні і ароматні млинці і пригощати ними гостей. Щоб урізноманітнити святковий стіл, ми пропонуємо рецепти млинців на Масляну, з якими ви зможете щодня радувати своїх близьких новими варіаціями і смаками улюбленої всіма страви.
Неймовірно популярним у всьому світі є рецепт млинців від французької кулінарної школи Le Cordon Bleu. Однак багатьом смак цієї страви нагадує ароматні бабусині млинці з дитинства.
Для приготування вам знадобиться: 100 г борошна, 0,5 ч.л. солі, 3 цілих яйця, 1 білок, 175 мл молока, 75 мл води, 20 г цукру, 30 г вершкового масла.
Фото: Покроковий рецепт приготування млинців (mag.relax.ua)
Відокремити жовтки і розтерти їх з сіллю. Змішати молоко і воду, після чого влити суміш до жовтків і поступово вводити борошно. Збиті з цукром білки додаються в кінці. Необхідно змішати всі інгредієнти і поставити тісто в холод на 1-2 години або на ніч. Смажити на вершковому маслі. Задоволення від такого ніжного смаку гарантовано!
Рецепти млинців до Масляної 2017 на дріжджах або з розпушувачем дозволять вам зробити святкову страву не тільки ситною, але і красивою. Рум'яні, ароматні і пишні млинці в дірочку підійдуть для солодких начинок, а також їх можна намазувати медом або маслом.
Фото: Ажурні млинці готуються на дріжджах (womanjournal.org)
Для приготування дріжджових млинців необхідно змішати 60г цукру, 1 ч.л. солі і 3 яйця. 7г. сухих дріжджів з'єднати з 300г борошна і додати в яєчно-цукрову суміш, туди ж влити 70 мл соняшникової олії, 300 мл молока і 200 мл води. Отримане тісто поставити на годину в тепло. Коли воно підніметься в 2 рази, потрібно ще раз вимісити його, щоб вибити повітря і дати підійти ще раз.
Ажурні млинці на Масляну, фото яких вражають красою, в приготуванні не вимагають особливих умінь. Головний секрет - використання спеціального апллікатора для малювання візерунків. Це може бути пластикова пляшка, баночка або інша ємність. Рецепт включає наступні компоненти:
Змішати всі інгредієнти, влити олію, намалювати бажану форму млинця і випікати на прогрітій сковороді.
Млинці з начинкою зазвичай загортають "конвертиком". Готують їх за традиційним рецептом на молоці, а всередину кладуть різні наповнювачі. Це може бути солодка сирна начинка, фрукти, м'ясо, риба, гриби або будь-яка інша улюблена начинка. Однак для такої страви є і більш оригінальний варіант подачі - роли з млинців. Для цього спочатку знадобиться спекти тонкі млинці. Складові:
Фото: Роли-млинці з начинкою (russianfood.com)
Збити яйце з цукром і сіллю. Постійно перемішуючи влити окріп і молоко, потім поступово додавати борошно. Коли маса стане однорідною, додати 1 ст.л. рослинного масла. Пекти млинці на добре розігрітій сковороді.
Для начинки необхідно використовувати такі продукти:
Натерти відварені яйця на тертку, додати до них подрібнений часник і майонез. Крабові палички нарізати на тонкі смужки і приступити до складання страви. На одну сторону млинця викласти яєчну начинку, потім на цей шар покласти кілька крабових смужок і згорнути рулетик. Після чого млинцевий рулет розрізати у вигляді ролів.
Сподіваємося, що наші рецепти млинців до Масляної вам знадобляться. Ажурні, золотисті "сонечка" стануть прикрасою святкового меню. Смачного!