Цей продукт небезпідставно називають "рослинним м'ясом"
Українцям слід включити в свій раціон квасолю. Про це сказала відома лікар-дієтолог Галина Незговорова в ефірі "Сніданок з 1+1".
За її словами, квасоля це один з найбільш корисних для людини продуктів, який доступний круглий рік і за невелику ціну.
Цей продукт багатий мікро- і макроелементами, такими як: фтор, залізо, фосфор, калій, кальцій і магній, мідь і цинк. Крім того, квасоля також містить вітаміни С, РР, В1, В2, В3, В6 і Є.
Квасоля багата білками - один з важливих компонентів, який потрібен людському організму. Причому, істотно багата - її ще називають "рослинним м'ясом". Саме тому квасоля є невід'ємною частиною меню вегетаріанців або тих людей, які дотримуються посту.
Цікаво, що калорійність квасолі залежить від сорту. Наприклад, червоної квасолі - 300 ккал, у білій - 100, а у зеленої стручкової - всього лише 25.
Крім того, споживання квасолі виводить токсичні речовини і радіонукліди, а також швидко насичує і втамовує голод. Також, вона є справжнім антидепресантом.
Користь, яку квасоля приносить травленню, не обмежується її дієтичними властивостями, вона також регулює і відновлює порушений обмін речовин.
За словами Галини, перед приготуванням квасолю необхідно замочити, варити її варто не менше години-півтора, а сіль додавати в кінці приготування.
Відео з YouTube/Сніданок з 1+1
Також, можна включити в раціон консервовану квасолю, адже вона зберігає майже всі корисні речовини, якщо в її складі немає нічого зайвого, крім води, солі, оцту і цукру.
До речі, відома українська фітнес-тренер Уляна Депутович розповіла, як пережити застілля без переїдання.
Раніше українська спортсменка і фітнес-тренер Аніта Луценко вирішила поділитися зі своїми передплатниками секретом, як можна з користю для свого здоров'я прожити 14 днів, не вживаючи солодкого.