Американський лікар радить додавати в раціон тофу і рікотту
Американський дієтолог Бріжит Цейтлін розповіла, які продукти багаті кальцієм. Лікар повідомила, що цей необхідний елемент міститься не тільки в молоці.
“Чим старше ми стаємо, тим більш важливу роль для здоров'я відіграє кальцій. Цей елемент запобігає розвитку остеопорозу – захворювання, що веде до підвищеної ламкості кісток", - поділилася вчений пише Woman's Health.
Добова норма споживання кальцію повинна складати від 1000 до 1200 мг. У склянці молока міститься близько 300 мг кальцію. Але є й інші, не менш ефективні для поповнення запасу кальцію, продукти.
Тофу
Одна порція цього сырообразного продукту містить близько 860 мг кальцію, а це майже добова норма для людини. Також тофу багатий білком. Бріжит Цейтлін рекомендує додавати шматочки тофу в салат, таке блюдо буде і корисним, і ситним.
Лосось
200 р свіжого лосося міститься 400 мг кальцію, а в 200 г консервованого лосося – 500 мг кальцію. До того ж, лосось – це відмінне джерело Омега-3 жирних кислот і вітаміну D, який потрібен організму для повного засвоєння кальцію. Також лосось містить білки.
Сардини
У стограмової порції сардин міститься близько 430 мг кальцію. Так само, як і лосось, сардини багаті Омега-3 жирними кислотами і вітаміном D.
Нут
Один стакан нуту – це трохи більше 300 мг кальцію. Також в нуте міститься клітковина та білок.
Рікотта
Цей італійський вершковий сир є відмінним джерелом не тільки кальцію, але й білка. Щоб сир був ще смачніше і містив ще більше кальцію, дієтолог Цейтлін радить їсти його з фруктами (чорницями, персиком, грушею або апельсином) і мигдалем.
Раніше дієтологи назвали добову норму мінералу, яку не можна перевищувати.