Дієтолог аргументувала, чому не можна довіряти міфам про несумісність продуктів
Дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, звідки пішли міфи про непоєднуваність деяких продуктів і чому їм не варто довіряти. Про це лікар написала на своїй сторінці в Instagram.
Роздутий міф про несумісність огірків і помідорів почався з того, що огірки містять фермент аскорбиназа, який при нарізуванні продукту активується і вступає в реакцію з вітаміном С, який є в помідорах. Це є причиною часткової дезактивації аскорбінової кислоти. Однак, за словами Скиталінської, відбувається це недовго, адже після потрапляння в шлунок фермент аскорбіназа розкладається на амінокислоти. Саме тому ніякої загрози для вітаміну C вже не існує.
Дієтолог наводить ряд логічних аргументів, які руйнують міф про несполучуваності продуктів. Скиталінська підкреслює, що аскорбінова кислота міститься не тільки в помідорах, але й в інших овочах або фруктах. Однак вітамін C завжди йде в парі з біофлавоноїдами, які захищають вітамін від руйнування:
Скріншот поста (instagram.com/skytalinska_dietitian)
Другий міф заснований на переконанні, що в помідорах значно більше клітковини, ніж у огірках, тому продукти засвоюються по-різному і викликають здуття.
"насправді, різниця у вмісті клітковини настільки незначна, що процес перетравлення, змішуванням огірків з помідорами, неможливий. Як лікар, додам, що людей, у яких здувається живіт від багатьох страв - серед нас дуже багато, але це тільки тому, що ми всі різні", - пише дієтолог Оксана Скиталінська.
Нагадаємо, що Оксана Скиталінська розповіла, скільки фруктів треба вживати в день.
До цього ми розповідали про переваги і користь бурого рису.
Раніше ми повідомляли, що відомий дієтолог назвала продукти, які не можна виключати з раціону харчування.
Кабачки: незвичайні факти