Експерти розповіли, як відрізнити неякісний продукт
Плавлені сирки рідко виготовляють якісно, а красива обгортка рідко свідчить про гарний продукт. Секрети шокуючого виробництва можна подивитися на YouTube-каналі в сюжеті ТСН.
В ідеалі цей продукт має бути таким: кілька видів сиру, сир, сметана, масло вершкове, сухе молоко. Він на 100% повинен складатися з молочних жирів. Реальна ціна за один сирок вийде в загальній складності від 12 до 15 гривень.
У Чернігові розташований завод плавлених сирків. Журналісти з головою громадської організації по захисту прав споживачів придумали легенду, повідомивши, що мають власний магазин і знають про вигідну пропозицію з цього виробництва. Тому хочуть взяти ящик сирків на пробу.
У цеху, де роблять сирки, підлога залита якоюсь сироваткою, на ній же лежать пакети з явною гидотою. Суцільна цвіль. Але тут особливо не прибирають, навпаки, це і є сировина для продукту.
"Плавлений сир робився вже з такої сировини, яке вже відходи. Які там були залишки молочної промисловості. Вони туди додавали може якесь трохи масло. І ось робилася така сировина погана. Мили, мили сировину, приводили трішки у якийсь вид і плавили. І воно вже все туди пішло, якщо не видно", - зазначає колишня комірниця Валентина Дмитрівна.
По суті, прямо зараз хтось купив і їсть отруту. Тому що токсичним був ще початковий продукт цієї сироварні. І працює вона ритмічно - її продукція тоннами продається по всій Україні.
Відрізняти якісний сирок від поганого не так вже й легко. Тому дуже важливо контролювати якість продуктів і писати скарги до служби на той продукт, що викликає у вас підозру. А чиновники вже на підставі цієї скарги мають право влаштовувати позапланові перевірки підприємства. І виявити ось такий фальсифікат стає простіше.
Нагадаємо, що ісламські терористи хотіли отруїти Кейт Міддлтон.
Ми повідомляли, що учень з сокирою прийшов у школу мстити за цькування, але випив отруту.