Екзотичний рецепт млинців на Масляну різноманітить ваш святковий стіл
В 2018 році Масляна триватиме з 12 по 18 лютого. Це останній тиждень перед постом, коли ще можна їсти молочні продукти. Тому господині поспішають порадувати своїх близьких смачними млинцями.
Простим способом приготування екзотичних млинчиків зі Styler поділилася переможниця шостого сезону кулінарного шоу МастерШеф Асмік Гаспарян.
Багрір (Beghrir) – так називаються традиційні марокканські млинці. Їх рецепт здивує не тільки способом приготування, але і незвичайним смаком, а також зовнішнім виглядом!
Так, марокканські млинці Багрір виходять пористо-ажурними.
Ажурні млинці Багрір зазвичай подають з медом (фото: instagram.com/monnomestaurelie)
Марокканські млинці Багрір (фото: instagram.com/sorawel)
Як приготувати марокканські млинці Багрір (фото: instagram.com/le_monde_de_jacey)
Наголошується, що млинці смажаться тільки з одного боку!
1. У глибокій мисці або каструлі змішайте всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, манку, цукор, дріжджі, розпушувач. Влийте масло, додайте жовтки, цівкою влийте теплу воду і ретельно перемішайте.
2. Протягом 1-2 хвилин збивайте масу міксером або блендером. Накрийте кришкою і залиште бродити в теплі на годину-півтори.
3. Тісто, яке збільшилася в 2 рази, акуратно перемішайте і виливайте ополоником на злегка розігріту сковороду без масла. Вогонь повинен бути трохи більше слабкого. Як верхня пориста сторона підсохла — млинець готовий!
Для начинки: змішати розтоплене вершкове масло з медом. І змащуйте рясно млинці.