У 2018 році Масляна триватиме з 12 по 18 лютого. Це останній тиждень перед постом, коли ще можна їсти молочні продукти.
Окономіякі (Okonomiyaki) – один з традиційних і вельми незвичайних рецептів млинців в Японії.
"Окономі" по-японськи означає "те, що ти любиш", а "які" – "приготовлене". Звідси, до речі, походять назви багатьох японських ресторанів, що починаються на "які-".
Виходить, що окономіякі – це "те, що любиш готувати" або "готуй те, що ти любиш".
Окономіякі – це два млинця, між якими є начинка. В Японії в якості начинки додають пасту з червоної квасолі.
Рецептом незвичайних японських млинців з начинкою поділилася переможниця кулінарного шоу МастерШеф-6 Асмік Гаспарян.
Рецепт японських млинців з начинкою Окономіякі (фото: instagram.com/beatrice_109)
Для тіста використовують: борошно, батат, воду, яйце і подрібнену капусту.
Млинці Окономіякі (фото: instagram.com/hazuki0310)
Фото: instagram.com/melissachor88
Змішайте інгредієнти, збийте вінчиком. Тісто не повинно затримуватися на віночку.
Для приготування начинки. Відваріть червону квасолю. Перебийте в пасту. І карамелізуйте на сковороді 3-4 хв. Також знадобиться маскарпоне (але також дуже смачно з шоколадом). Рекомендується використовувати сковорідки невеликого діаметру!
Спочатку готується один млинець, потім на нього - начинку, все це заливається тістом для другого млинця. Закриваємо кришкою. Тісто "прихоплюється". Потім окономіякі перевертається і обсмажується з іншого боку.
Нагадаємо також, раніше Асмік Гаспарян покроково розповіла, як приготувати до Масляної 2018 традиційні марокканські млинці Багрір.