Дієтологи радять вживати чай з женьшенем, устриці і брокколі
Дієтологи визначили перелік продуктів, які допоможуть поліпшити пам'ять, розвивати розум і позбавлять вас від головних болів.
Так фахівці рекомендують вживати в їжу устриці, у яких міститься цинк і залізо. Ці мікроелементи дозволять зберегти гостроту розуму і пам'ять, пише "Ліза".
Також дієтологи включити в раціон цільнозернові продукти: будь-які сорти пшениці і висівок, коричневий рис, вівсянка, цільнозерновий хліб, ячмінь та інше.
Ще необхідно їсти рибу жирних сортів, в якій повно поліненасичених кислот. З них наш організм виробляє речовину – мієліну. Воно потрібно для того, щоб мозок швидко і надійно передавав інформацію від однієї клітини до іншої.
З ягід варто виділити чорницю і лохину, які сповнені антиоксидантів.
Крім того солодкого можна вживати какао, в чиїх бобах міститься антиоксидант флаванол, необхідний для гарного кровообігу мозку.
Чай з женьшенем бадьорить організм куди краще, ніж звичайний чай і кава. І ще один плюс – дія женьшеня триває довше, ніж кофеїну і таніну. Для організму достатньо всього пару крапель на склянку води не більше рази на день.
Брокколі є одним з головних джерел вітаміну К, який покращує роботу мозку. Також у капусті міститься бор. Недостатність цього мікроелементу призводить до зниження мозкової активності.
Раніше наркологи назвали 7 смачних продуктів, що викликають залежність.