Команда гастрономічної експедиції по Україні визначила кращий ресторан Мукачево
Проект "Виявилено в Україні" намагається бути об'єктивним, тому їжу нам доводиться дегустувати, не отлынивая, всією командою. Кожен з нас стоїть однією мішленовської зірки: якщо сподобалося хоча б одному учаснику експедиції, все, вважай, зірка в кишені.
Фото: Команда експедиції ресторатор Максим Храмов, журналістка Лала Тарапакина і фотограф Олег Кирієнко - по той бік об'єктива
Ресторан "Графський двір" в Мукачево претендує на всі три зірки - нам ніде ще не було так смачно. В меню обіду з видом на Замок Паланок входять страви, всі інгредієнти якого вирощуються тут же і готуються за старовинними і "чесним рецептами".
Місцевий гендаш - головний "кат" свинини і чарівник м'ясних делікатесів - робить таку гурку та пикницу, що, навіть якщо нікуди все це є, ти їси.
Ще одна родзинка "Графського двору" - крафтовий пивоварня, яка виробляє три види цього еля: білий, бурштиновий і чорний. Це пиво кардинально відрізняється від того, що можна зустріти на полицях магазинів, і звичайно ж в кращу сторону.
Фото: "Виявилено в Україні" в Мукачево
Власники ресторану діляться своїми планами на майбутнє - вони пов'язані з розвитком культури пивоваріння на Закарпатті.
Фото: Білий, бурштиновий і чорний ель від "Графського двору"
Ресторанний комплекс "Графський двір" був заснований в 2013 році в Мукачевому і своєю появою продемонстрував, що закарпатські страви та український народний інтер'єр можуть залучати не тільки туристів. Частими гостями ресторану стають місцеве населення, так як "Графський двір"є чи не єдиним місцем для проведення весіль, днів народжень та інших важливих подій.
Фото: Віктор Михайлов
Власник ресторану, Віктор Михайлов, говорить про своєму бізнесі так: "Гроші приходять тільки тоді, коли те, чим ти займаєшся, - це твоя справжня любов. Ось коли з продуктом все добре - тоді і гроші будуть".