При цьому дієтолог підкреслює: часник не бажано вживати натщесерце
Українська дієтолог Катерина Толстікова популярно пояснила, чому не варто виключати зі свого раціону часник. Один з найбільш ароматних продуктів саме через свою гіркоту і стійкий запах не завжди можна назвати "популярним". І все ж вживання часнику не тільки підтримує імунну систему, але також покращує здоров'я ротової порожнини і підтримує здорову мікрофлору шлунка. Про це дієтолог повідомила на своїй instagram-сторінці.
"Часник — супер важливий інгредієнт вашого раціону. І я впевнена, багато хто взагалі його боїться через запах і не вживають зовсім, а даремно", — пише Толстікова.
Далі дієтолог перераховує важливі властивості часнику, про які слід знати.
Корисні властивості часнику (фото: pixabay/MaisonBoutarin)
Чим корисний часник:
І все ж дієтолог підкреслила, що часник не варто вживати на голодний шлунок, так як це може викликати неприємні симптоми з боку шлунково-кишкового тракту.
"Обережно тим, хто має гіперчутливість до часнику або алергію", — нагадала Катерина Толстікова.
Нагадаємо, раніше експерти розповіли, які продукти слід купувати в липні-серпні. Адже акцент завжди потрібно робити на сезонних овочах і фруктах — вони найбільш корисні.
До речі, відома українська фітнес-тренер Аніта Луценко поділилася рецептом сочевичного супу, який відмінно підійде навіть тим, хто не любить "заморочуватися" дієтами, але хотів би схуднути.
Незвичайні факти про каву (відео: STYLER)