ua en ru

Навколо Києва проїхав незвичайний ретро-потяг, в котлі якого машиністи готували яєчню

Навколо Києва проїхав незвичайний ретро-потяг, в котлі якого машиністи готували яєчню Фото: Ретро-потяг (Youtube.com/Інформаційне_агентство)

Наступний рейс - на Різдво

У неділю, 31 грудня навколо столиці прокотився новорічний ретро-потяг. Про це повідомляє сайт "5 каналу".

Святковий ретро-потяг неможливо не помітити на пероні київського вокзалу. Ще до свого відправлення, потяг зібрав багато охочих покататися та сфотографуватися на тлі паровоза.

В поїздку навколо Києва цей новорічний потяг відправляється щорічно.

Один з машиністів ретро-потяга, Григорій, розповів, що ретро-потяг відрізняється від звичайного локомотива тим, що він їздить на вугіллі.

"Він працює на вугіллі, електровоз на електриці, тепловоз на електриці. Якщо на вугіллі, то це вугілля і ми закидаємо. І три години працювати не складно. Точніше, не дуже складно", - розповів машиніст.

Григорій дає команду рушати і ретро-потяг відправляється з вокзалу в тригодинну подорож навколо столиці. Потім потяг знову повертається на київський вокзал, і, хоча, потяг не рейсовий, прибуває строго за графіком.

Пасажири виходять задоволені, видно, що у них позитивні емоції після поїздки.

Один з пасажирів, Сергій, катався на ретро-потязі з усією родиною. Йому з братом поїздка сподобалася, а от главі сімейства не вистачило новорічного настрою.

"Нудно, скажу чесно, нудно, новорічного настрою не вистачає", - сказав пасажир поїзда Олександр.

А ось Олені і Антону подорож здалася романтичною.

"Ніби якесь повернення в минулі часи. Ніби серіал якийсь детективний дивишся, переживаєш такі ситуації", - прокоментувала свою поїздку пара.

Після того, як вийшли всі пасажири, машиніст Григорій дозволив оглянути кабіну поїзда.

Він розповів, що керувати поїздом не дуже складно, так як все –суцільна механіка.

Правда, зізнався, що цьому зараз ніде не навчають і розповів, що у поїзда є одна цікава деталь - гудок з протилежного боку від котла.

В кабіні все покрито шаром сажі, але бруд тут – обов'язковий атрибут. Кочегари розповіли, що мити після кожної поїздки – немає сенсу.

А під час поїздки, машиністи використовували котел не тільки за призначенням, а ще й для того, щоб приготувати в ньому традиційне блюдо - яєчню з ковбасою.

Після поїздки машиністи відправляються відпочивати, але попереджають, що наступний рейс відбудеться на Різдво, 6 січня.

Відео: Новорічний ретро-потяг (YouTube/5 канал)

До речі, археологи почали згортати розкопки на Поштовій площі.