Щоб знизити ризики йододефіциту, краще замінити звичайну сіль на йодовану
Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла українцям про те, чим небезпечний дефіцит йоду в організмі і як цього уникнути. Про це вона повідомила в соціальній мережі Facebook на своїй сторінці.
Проблем, до яких може призвести недолік йоду в організмі, досить багато. В список входить депресія, затримка росту, погана працездатність, рак, погіршення пам'яті та інше.
Фото: (facebook.com/ulanasuprun)
За словами експерта, створити надлишок йоду в організмі досить складно. Тому краще з'їсти більше, ніж навпаки. "У деяких країнах, наприклад у Японії, добове споживання йоду може досягати 20 мг на добу (20 000 мкг) через уживання морських водоростей та морепродуктів. В Австралії безпечним вважають споживання до 2 000 мкг йоду на добу для дорослих і до 1 000 мкг - для дітей", - пише вона.
Щоб знизити ризики йододефіциту, для приготування щоденних страв краще замінити звичайну сіль на йодовану і додати в раціон білу рибу, морську капусту, фрукти, яйця, яловичину та молоко.
Фото: (facebook.com/ulanasuprun)
Нагадаємо, що Супрун назвала напої, якими можна запивати ліки.
Раніше ми писали про те, як розпізнати симптоми інфаркту у жінок.
А також розповідали про те, що Супрун розповіла з якими фруктами не можна приймати ліки.